Мощност на панелите: 4360Wp

Мощност на инвертора: 3700W

Мощността на системата не е ограничаваща относно мощността на товарите, които можете да включите към електрическата инсталация. Инверторът се свързва така, че електренергията от него се комбинира и допълва енергията, получена от външната мрежа. С две думи, можете да свържете и товари 50kW към домашна ел. мрежа, в която има включeн инвертор SolaX X1-Hybrid - за разлика от повечето инвертори, който биха дали грешка или биха преминали изцяло на мрежово захранване, тази система ще отдава толкова мощност, колкото слънце грее в ммента - ако е през нощта и батерията е празна производството ще е нула, а ако е през лятото на обяд - близо до максималната мощност. Само недостигът ще се вземе от външната мрежа.

Хибридната соларна система за собствено потребление ФOTOSOLAR Hybrid 3700 е подходяща за къща с двускатен или четирискатен покрив и е оборудвана с литиево-йонна батерия от серията TriplePower с капацитет 3,0kWh. За разлика от мрежовите системи, тя може да съхранява добитата през деня енергия, което води до значително увеличен дял на соларната енергия в общото потребление на домакинството. Също така системата може да бъде използвана като аварийно захранване при отпадане на мрежата.

 

ФOTOSOLAR Hybrid 3700 е предназначена за тези, които искат максимална независимост и сигурност. Системата предлага различни режими на работа в зависимост от нуждите на потребителя. Използвания хибриден соларен инвертор SolaX е от четвъртото поколение на серията X1 Hybrid 3.7 и има два независими MPPT тракера, като поддържа работа с до три/четири високоволтови батерии Triple Power Т58/Т30. Основното предназначение на тази соларна система е производство на електроенергия за собствени нужди и съхранението й, с цел аварийно захранване при отпадане на мрежата, като възможността за потребление на произведеното електричество остава налице. Соларните панели могат да се монтират в два отделни масива, всеки с размери около 4,4 на 2.3 метра. 

 

 

 

 

Комплектът включва

Панел монокристален Longi Solar 545Wp 8 броя
Инвертор хибрден SolaX X1-Hybrid 3.7, G4 1 брой
Литиево-йонна батерия TriplePower T30, 3,1kWh 1 брой
Алуминиева конструкция за монтаж на наклонен покрив с битумни керемиди или ламарина 1 брой
Соларен кабел 4мм2 с МС4 конектори, 20 метра 4 броя

Включеният в комплекта хибриден инвертор има два MPPT входа и към него могат да бъдат включени два отделни масива от панели, което позволява оптимизиране на разполагането им в зависимост от ориентацията на покрива.

ЦЕНА: 11 399 лв.
             
9 999 лв.

 

Обща инсталирана мощност: 4,36kW

 

Допълнителни опции

WiFi или LAN модул за отдалечено следене и управление на системата 59 лв.
Втора батерия с капацитет 3.1kWh 2700 лв

Разпределително табло за външен монтаж, включващо:
- 4 бр. стопяеми DC предпазителя 15A с DIN държачи
- 2 бр. SPD мълниезащита G2040/2P-500V
- 1 бр. AC автоматичен предпазител
- окабеляване

199 лв.
Модул X1-Matebox 1400 лв
Крепежни елементи за керемиден покрив вместо включените в комплекта за битумен покрив 180 лв.

Удължителен соларен кабел 4мм2 с MC4 конектори, 10 метра

29 лв.

Гаранционни срокове

Инвертор SolaX X1-Hybrid 3.7 D 5+5 години
Литиево-йонна батерия TriplePower T30 10 години
Панел Longi Solar 545Wp 12/25 години
Асесоари

2 години

Longi Solar е водещ производител на фотоволтаични панели, неизменно включен на челните места във всички класации за качество, обем на продажбите, и ефективност. Използваните в тази система панели са модел LR5-72HIH-545 и се характеризират със:

 • Висока ефективност на модула чрез използване на клетки M10-182mm
 • Легирани с галий, М10, half-cut клетки с 9 bus-bar структура
 • Half-cell клетки за понижена работна температура и повишен добив
 • Високо качество на модула за дълготрайна употреба
 • Положителен толеранс на мощноста до 3%
 • Деградация през първата година под 2% и под 0,55% на година между 2 и 25 година
 • 12 години гаранция за материалите и процесите
 • 25 години гаранция за линейна деградация на изходата мощност
   

Инверторът SolaX Power X1-Hybrid e особено подходящ за работа във фотоволтаични системи за къщи. Основните му предимства са:

 • Идеалното решение за системи за собствено потребление с фотоволтаични панели разположени от двете страни на покрива на къщата. Благодарени на двата си MPPT входа, може да свържете едновременно два отделни соларни масива.
 • Прекъсванията на електрозахранването вече няма да са проблем за вас. EPS превключвателя позволява на X1-Hybrid да работи в автономен режим. Така в случай на прекъсване на електрозахранването, вие ще имате на разположение съхранената в батериите ви електроенергия.
 • Висока ефективност (MPPT: до 99,9%, Euro efficiency: 97.0%)
 • Серията инвертори X1-Hybrid е сертифицирана със IP65 защита, което значи че може да бъде монтирана както вътре, така и навън. Това ви дава гъвкавост при проектирането и монтажа на вашата соларна система.
 • X1-Hybrid 3.7D няма външен вентилатор и работи изключително безшумно.
 • Безплатно отдалечено наблюдение. Имате достъп до данните за системата oт всяка точка на света чрез приложението SolaX Cloud.
 • Удължена гаранция - освен стандартните 5 години гаранция при регистрация на системата в облачната услуга SolaX Cloud получавате още 5 години ограничена гаранция.

 

Монтажната конструкция, включена в комплекта е проектирана за домашни покривни системи.

 • Израрботена изцяло от алуминии с анодно покритие
 • Всички крепежни елементи са от неръждаема стомана SUS304
 • Лесна за монтаж
 • Всички необходими елементи са включени в комплекта

Цената на системата не включва монтаж. 

Наличност: налична на склад.

Всички цени са с включен ДДС.

За повече въпроси, консулатации или запитвания, моля свържете се с нас.